Zapečené plněné housky s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné housky s vejcem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43646 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 571,4mg |
Draslík | 309,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné housky s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Sýr a šunku nastrouháme na jemno a promícháme, rajčata nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. |
2 | Housky rozpůlíme, střídku vydlabeme tak, aby vznikly „mističky“. Ty vytřeme máslem, vsypeme směs sýra a šunky, osolíme, opepříme, klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na směs sýra a šunky rozklepneme opatrně vejce, aby se nerozteklo. V předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí. |
3 | Housky hned podáváme posypané pažitkou, na listech salátu s plátky rajčete. |
Poznámka
Podáváme teplé.