Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43647 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Eidam cihla 30% |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
5 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
Na rozehřátí sýra | |
---|---|
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 363,9mg |
Draslík | 176,2mg |
Vláknina | 758,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, jemně pokrájíme. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, nivu nastrouháme, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | V míse rozšleháme změklé máslo s vejci, nivou, šunkou, solí a pepřem. |
3 | Sýr pevně uzavřeme do sáčku, vložíme do vroucí vody a zahříváme, až změkne. Poté ho opatrně vyjmeme ze sáčku, vyválíme z něj plát. Na něj natřeme nádivku, posypeme šunkou, paprikou, petrželovou natí a následně plát pevně sbalíme do rolády. Tu zabalíme do fólie a přes noc necháme vychladit v chladničce. |
Poznámka
Roládu podáváme nakrájenou na tenké plátky.