Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43650 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
120 g | Žampiony čerstvé |
Na vymazání | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 326,1mg |
Draslík | 719,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, vnitřky vydlabeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme, pokrájíme na nudličky, kuřecí prsa omyjeme, rozkrájíme na tenčí nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno, sýr nahrubo nastrouháme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso a chvíli smažíme. Poté přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina vydusí. Vychladlou směs umeleme na masovém strojku, na nepřilnavé pánvi ji smícháme s rozšlehanými vejci, za stálého míchání necháme lehce srazit. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabaná rajčata. |
3 | Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, poskládáme do ní rajčata a v předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení rajčata posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit. |
Poznámka
Zapečená rajčata podáváme ještě teplá, posypaná pažitkou.