Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43651 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
230 g | Losos uzený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu. |
Poznámka
Podáváme ještě teplé.
j