Recept

Žemlový nákyp se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43652
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
250 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 789kJ
10% Sacharidy 37 g
54% Tuky 40 g
8% Sodík 158 mg
69% Bílkoviny 39 g

Žemlový nákyp se šunkou postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.

2

Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.

3

Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.

Poznámka

Nákyp podáváme ihned po upečení ještě teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept