Recept

Penne s houbami a chilli papričkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 370 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 345 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43653
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Česnek
2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
230 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Penne
150 ml Víno červené
4 l Voda pitná
Vývar hovězí [42661]
2,7 ks Bobkový list
133,3 g Celer řapíkatý
1,3 ks Cibule
250 g Hovězí výřez
2,7 ks Hřebíček
200 g Kosti hovězí morkové
5,3 ks Pepř černý celý
0,7 hrst Petržel - nať
26,7 g Tymián čerstvý
1,9 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 361kJ
15% Sacharidy 55 g
70% Tuky 52 g
8% Sodík 166 mg
39% Bílkoviny 22 g

Penne s houbami a chilli papričkami postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnce necháme rozehřát máslo a 4 lžíce olivového oleje. Houby nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce. Občas promíchneme a opékáme je 5 minut. Přidáme mouku, za stálého míchání zahříváme přibližně minutu. Pak přilijeme cca 200 ml hovězího vývaru a víno, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Přidáme oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, nadrobno nakrájenou bazalku, sůl, pepř a vaříme ještě 30 minut.

2

Do hlubší pánve dáme rozehřát zbytek olivového oleje, do kterého vložíme nadrobno nakrájený česnek, chilli papričky a za občasného promíchání opékáme 5 minut. Přimícháme houbovou směs, dochutíme. Na mírném ohni vaříme ještě 20 minut.

3

Mezitím dáme do velkého hrnce vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní těstoviny, vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme, nalijeme na ně houbovou směs, promícháme a můžeme servírovat.

4

Hovězí vývar:

5

Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit.

Poznámka

Penne lze případně nahradit obdobným typem těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept