Hovězí nudličky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí nudličky s fazolemi
Hovězí nudličky s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43656 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Cuketa |
250 g | Fazole červené sterilované |
500 g | Hovězí svíčková |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
20 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej rostlinný |
20 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 821,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Fazole červené sterilované, Hovězí svíčková, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí nudličky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hovězí maso, nakrájné na tenké nudličky s rozdrceným česnekem, na jemno nakrájenou chilli papričkou, sójovou omáčkou, mletým pepřem, solí. Ve druhé nádobě smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody a octem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a vložíme maso i s marinádou. Smažíme za stálého míchání tak dlouho, dokud maso nezhnědne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou cuketu a papriky, zamícháme a smažíme asi 2 minuty, abychom pak mohli vmíchat konzervované fazole a přilít předem připravenou směs vody, kukuřičné mouky a octa. Za stálého míchání ještě smažíme asi 3 minuty dokud maso není při ochutnání měkké. |
Poznámka
Jako přílohu je možné podávat hranolky, opečené brambory, rýži.