Rokfórová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rokfórová roláda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4366 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 108,3mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rokfórová roláda postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou Nivu a prolisovaný tvaroh. Podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou pažitku. |
2 | Smetanu vyšleháme a lehce vmícháme do směsi. |
3 | Šunku nakrájíme na plátky a rozložíme ji na pracovní desku. Potřeme směsí, svineme do rolády, zabalíme do vlhké utěrky a dáme ztuhnout do chladničky. |
4 | Roládu krájíme na dílky, klademe na opečený toast potřený česnekem a ozdobíme rajčaty. |
To zní zajímávě