Recept

Hovězí s burgundskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43662

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
0,5 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
2 kg Hovězí kýta
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření mleté
20 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
4 ks Rajčata
40 ml Sherry brandy
2 polévková lžíce Sůl
0,5 l Voda pitná
400 ml Víno burgundské
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 534kJ
4% Sacharidy 13 g
100% Tuky 75 g
48% Sodík 962 mg
96% Bílkoviny 54 g

Hovězí s burgundskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velké zapékací míse rozpálíme olej. Vložíme osolené maso a zprudka po všech stranách opečeme tak, aby maso zcela zhnědlo. Poté jej vyjmeme a odložíme ve vhodné nádobě stranou. Do výpeku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a česnek, které na mírném plameni pečeme přibližně 5 minut. Když je zelenina mírně do zlatova opečená, přidáme víno, sherry brandy, nové koření, hřebíček, celý pepř, nahrubo nakrájená rajčata zbavená slupky a vše podle chuti osolíme. Vložíme zpět maso, přikryjeme poklicí a za občasného podlévání masovým vývarem pečeme asi 2-2,5 hodiny. Hotové (už měkké) maso vyjmeme ze zapékací mísy, omáčku zbavíme koření a zeleniny. Nakonec ji povaříme ještě dalších 5 minut, aby se její objem snížil na polovinu.

Poznámka

Podáváme s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept