Šunkové kornoutky s hermelínovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové kornoutky s hermelínovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43665 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Jablka |
1,5 polévková lžíce | Křen |
120 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 plátek | Šunka dušená |
450 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
3 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 289,0mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Křen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka dušená, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové kornoutky s hermelínovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Sýry umeleme na masovém strojku, očištěný křen nastrouháme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme, Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a také nastrouháme na jemno. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. |
2 | V míse utřeme změklé máslo se sýrem, křenem, vejci, solí, pepřem a vymícháme kompaktní směs. Směsí plníme plátky šunky, které jsme stočili do kornoutků. |
Poznámka
Kornoutky servírujeme na listech salátu.