Jarní cibulovo-pórkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní cibulovo-pórkový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43667 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Náplň | |
300 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
60 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
1,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 407,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 322,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Cibule, Sůl, Sýr Čedar, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní cibulovo-pórkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem. |
2 | Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova. |
Poznámka
Podáváme teplé.