Recept

Hovězí maso dušené se šalotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43670

Ingredience

4 ks Bobkový list
4 ks Celer řapíkatý
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kg Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Kroupy malé
1 kostka Masox
3 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,5 l Voda pitná
500 ml Víno červené
10 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
12% Sacharidy 44 g
258% Tuky 193 g
32% Sodík 646 mg
75% Bílkoviny 42 g

Hovězí maso dušené se šalotkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi za stálého míchání osmažíme na dvou lžících oleje do hněda pokrájenou šalotku, česnek, mrkev a celer. Na zbylém oleji osmahneme na pekáči do hněda polovinu na kostičky nakrájeného masa, pak přidáme druhou polovinu, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, bobkový list, osmaženou zeleninu, víno, bujón, malé kroupy, pepř, ochutíme solí, přikryjeme a necháme dusit pozvolna v troubě asi tři hodiny. Občas podle potřeby podléváme vodou.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept