Recept

Devítiděrník - kolik šťouchů do kucmochu?

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43673
Kategorie: Brambory

Ingredience

1,3 kg Brambory
3 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Kmín drcený
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Mák - semena
80 g Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
25% Sacharidy 91 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 344 mg
30% Bílkoviny 17 g

Devítiděrník - kolik šťouchů do kucmochu? postup přípravy receptu:

1

Mák pomeleme, v míse promícháme s moučkovým cukrem. V malém hrnečku si rozehřejeme vepřové sádlo.

2

Brambory oloupeme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je do měkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak z brambor slijeme přibližně polovinu vody, obrácenou stranou vařečky do brambor uděláme až na dno minimálně 5 děr (šťouchů). Zasypeme moukou, zakryjeme poklicí a necháme při velmi mírné teplotě 20 minut na plotně. Potom přebývající vodu scedíme, brambory vyšleháme doh ladka, až vznikne tuhé těsto.

3

Lžící, namočenou do rozpuštěného sádla, vykrajujeme noky. Ty klademe na talíře, posypeme mákem s cukrem, každou porci polijeme lžicí sádla a podáváme.

Poznámka

Tento pokrm znají mnozí pod názvem "škubánky".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept