Recept

Vařená vejce v bramborovém salátu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43674
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

300 g Brambory
0,5 ks Cibule
0,5 ks Kapie
80 g Majonéza
5 ks Okurky nakládané
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Šunka dušená
10 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 861kJ
6% Sacharidy 20 g
39% Tuky 29 g
223% Sodík 4 g
48% Bílkoviny 27 g

Vařená vejce v bramborovém salátu postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozpůlíme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Okurky rozpůlíme a nakrájíme na vějířky.

2

Servírovací mísu vyložíme listy salátu, na ně narovnáme bramborový salát, do něj řeznou stranou vmáčkneme vejce, obložíme kornoutky šunky, okurkami a proužky naložené kapie.

3

Na bramborový salát uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme scezenou a okapanou nakládanou zeleninovou směs, bílou cibuli nakrájenou nadrobno, na kostičky nakrájené vařené vejce, osolíme, opepříme a promícháme s majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept