Jednoduchý recept

Jehněčí kýta s čínským zelím

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43675
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Česnek
1 ks Cibule
450 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Med včelí
1,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
60 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Sherry brandy
3 polévková lžíce Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Zázvor celý
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
5% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 98 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jehněčí kýta s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.

2

Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.

3

Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.

4

Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.

Poznámka

Podáváme s čínskými nudlemi nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept