Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 43682

Ingredience

Na těsto
125 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 kg Mandle
80 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
250 g Poleva čokoládová
625 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
Na náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
350 g Kompot višňový
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
1 balení Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
10% Sacharidy 36 g
59% Tuky 45 g
2% Sodík 37 mg
23% Bílkoviny 13 g

Řezy s višněmi postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme změklé máslo o utřeme ho kuchyňským robotem nastaveným na nejnižší rychlost do pěny. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky postupně po jednom přidáváme k máslové pěně. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. 850 gramů mandlí nasekáme nadrobno a vmícháme také do hmoty. Zašleháme ještě polovinu rozpuštěné čokoládové polevy. Z odložených bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně po lžících vmícháme do těsta. Na plech o rozměrech 30 krát 40 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj rozprostřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 25 minut. Pak vyklopíme z plechu a necháme chladnout.

2

Mezitím vyrobíme náplň. Do hrnce vložíme višně se společně se 6 lžícemi kompotové šťávy. Přidáme k nim želé a cukr a vaříme za stálého míchání. Potom přilijeme 4 lžíce koňaku. Hotovou náplní potřeme vychladlý korpus koláče.

3

Do hrnku nalijeme smetanu a počkáme, až na plotně přijde k varu. Přidáme druhou zbylou polovinu čokoládové polevy a rozmícháme dohladka. Šleháme dotuha a čokoládovou šlehačkou potřeme povrch koláče. Rozkrájíme ho na řezy 5 krát 5 centimetrů a podáváme.

Poznámka

Dá se připravit také varianta tohoto koláče s použitím kompotovaných borůvek. Ty v hrnku smícháme se 2 lžícemi cukru a jedním balíčkem dortového želé a také ochutíme koňakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept