Řezy s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy s višněmi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 43682 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
125 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 kg | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
250 g | Poleva čokoládová |
625 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Kompot višňový |
4 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 80,2mg |
Draslík | 414,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 170,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 13,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Poleva čokoládová, Vejce slepičí, Cukr krupice, Kompot višňový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Koňak Armaňak, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme změklé máslo o utřeme ho kuchyňským robotem nastaveným na nejnižší rychlost do pěny. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a zašleháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky postupně po jednom přidáváme k máslové pěně. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva. 850 gramů mandlí nasekáme nadrobno a vmícháme také do hmoty. Zašleháme ještě polovinu rozpuštěné čokoládové polevy. Z odložených bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně po lžících vmícháme do těsta. Na plech o rozměrech 30 krát 40 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj rozprostřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 25 minut. Pak vyklopíme z plechu a necháme chladnout. |
2 | Mezitím vyrobíme náplň. Do hrnce vložíme višně se společně se 6 lžícemi kompotové šťávy. Přidáme k nim želé a cukr a vaříme za stálého míchání. Potom přilijeme 4 lžíce koňaku. Hotovou náplní potřeme vychladlý korpus koláče. |
3 | Do hrnku nalijeme smetanu a počkáme, až na plotně přijde k varu. Přidáme druhou zbylou polovinu čokoládové polevy a rozmícháme dohladka. Šleháme dotuha a čokoládovou šlehačkou potřeme povrch koláče. Rozkrájíme ho na řezy 5 krát 5 centimetrů a podáváme. |
Poznámka
Dá se připravit také varianta tohoto koláče s použitím kompotovaných borůvek. Ty v hrnku smícháme se 2 lžícemi cukru a jedním balíčkem dortového želé a také ochutíme koňakem.