Zdravý recept

Jehněčí kotlety s tandoori kořením

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43683
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule červená
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Garam masala
12 ks Jehněčí kotlety
400 ml Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
60 g Máta
1 polévková lžíce Med včelí
1 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
7% Sacharidy 25 g
63% Tuky 48 g
15% Sodík 300 mg
110% Bílkoviny 62 g

Jehněčí kotlety s tandoori kořením postup přípravy receptu:

1

Šafránové pestíky 5 minut máčíme v misce s horkou vodou.

2

Namočený šafrán poté smícháme s garam masalou, mletým pepřem, chilli kořením, drceným kmínem, bílým jogurtem, čerstvým nastrouhaným zázvorem, rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a solí.

3

Do takto připravené marinády vložíme naklepané kotletky, otočíme je, aby se obalily marinádou a necháme marinovat 3 - 4 hodiny (nebo i přes noc).

4

Namarinované kotletky potom 4 - 5 minut z obou stran grilujeme v grilovací pánvi nebo na roštu. Chceme-li maso propočenější, grilujeme delší dobu.

5

Hotové kotletky poodáváme s mátovým jogurtem a rajčatovou salsou.

6

Mátový jogurt získáme smícháním 250 ml bílého jogurtu, 1 lžíce medu a 60 g jemně nasekané čerstvé máty.

7

Rajčatovou salsu připravíme smícháním 3 nakrájených rajčat, kostek z jedné okurky, bez semen, 1 rozkrájené červené cibule, 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic čerstvého koriandru a 2 lžic limetkové šťávy.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tandoori je směs koření, jehož složení se různí podle krajů, speciálně pro použití v tandoor (neboli jílové troubě), tradičně užívané v Pákistánu, severní Indii a Afghánistánu k vaření. Koření se může lišit podle regionu, obvykle zahrnují garam masala, česnek, zázvor, kmín, kajenský pepř a další koření i přísady (např. citrónovou šťávu ...). Šafránové pestíky se někomu mohou zdát tvrdé, můžeme je též nahradit mletým šafránem, který je navíc i levnější. Lístky máty do mátového jogurtu krájíme těsně před přípravou, jinak zčernají.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept