Jednoduchý recept

Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 43686

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krystal
800 g Filé rybí
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
200 ml Vývar rybí
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
11% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
19% Sodík 376 mg
165% Bílkoviny 93 g

Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Okurku, mrkev a cibulku očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme. Rybí filety z okouníka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm zeleninu. Zalijeme rybím fondue a asi 5 minut povaříme. Přidáme nakrájenou rybu a necháme asi 5 minut působit. Vmícháme kopr, smetanu a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Brambory slijeme, posypeme petrželí a podáváme k rybímu ragú.

Poznámka

Místo petrželových brambor můžeme podávat i s vařenou rýží nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept