Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43686 |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
800 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar rybí |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 410,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krystal, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Vývar rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Okurku, mrkev a cibulku očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme. Rybí filety z okouníka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm zeleninu. Zalijeme rybím fondue a asi 5 minut povaříme. Přidáme nakrájenou rybu a necháme asi 5 minut působit. Vmícháme kopr, smetanu a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Brambory slijeme, posypeme petrželí a podáváme k rybímu ragú. |
Poznámka
Místo petrželových brambor můžeme podávat i s vařenou rýží nebo těstovinami.