Recept

Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 43688

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
75 g Cukr krupice
300 g Kompot višňový
65 cl Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
80 g Čokoláda hořká
Na vymazání
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 224kJ
26% Sacharidy 93 g
49% Tuky 37 g
6% Sodík 128 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou postup přípravy receptu:

1

V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).

2

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.

3

Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

Podáváme teplé, nákyp lze polít u ovocnou šťávou nebo sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept