Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená)
Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4369 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 g | Kopr čerstvý |
1 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej stolní |
5 ks | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 677,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená) postup přípravy receptu:
1 | Salátové okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V polévkové míse smícháme připravené okurky s mlékem, solí, octem, rozetřeným česnekem a koprem. Přilijeme smetanu pro zjemnění. Vše rozšleháme metlou a dáme asi na 1 hodinu do chladničky. |
3 | Před podáváním posypeme polévku sekanými ořechy a pokapeme olejem. |