Jednoduchý recept

Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43691

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Fazolové lusky zelené
600 g Jehněčí kýta
2 kávová lžička Koření Italia
100 ml Olej olivový extra panenský
550 g Rajčata Cherry
0,5 hrst Rukola
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
2% Sacharidy 8 g
65% Tuky 48 g
7% Sodík 132 mg
52% Bílkoviny 29 g

Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě 10 minut vaříme zelené fazolky doměkka, potom je slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, italských bylinek a citronové šťávy.

3

Jehněčí kýtu nakrájíme na 4 plátky (každý o váze asi 150 g), naložíme je do předem připravené marinády a necháme marinovat asi 30 minut.

4

Marinované plátky z obou stran opékáme 3-4 minuty nebo i déle, chceme-li maso propečenější.

5

K jehněčím plátkům podáváme fazolový salát z uvařených okapaných fazolek promíchaných s půlkami cherry rajčátek, olivovým olejem a citronovou šťávou. Zdobíme lístky čerstvé rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept