Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob
Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
175 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Jehněčí kýta |
2 kávová lžička | Koření Italia |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
550 g | Rajčata Cherry |
0,5 hrst | Rukola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 955,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 303,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Jehněčí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Olej olivový extra panenský, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná jehněčí kýta na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě 10 minut vaříme zelené fazolky doměkka, potom je slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, italských bylinek a citronové šťávy. |
3 | Jehněčí kýtu nakrájíme na 4 plátky (každý o váze asi 150 g), naložíme je do předem připravené marinády a necháme marinovat asi 30 minut. |
4 | Marinované plátky z obou stran opékáme 3-4 minuty nebo i déle, chceme-li maso propečenější. |
5 | K jehněčím plátkům podáváme fazolový salát z uvařených okapaných fazolek promíchaných s půlkami cherry rajčátek, olivovým olejem a citronovou šťávou. Zdobíme lístky čerstvé rukoly. |