Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43697 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory sladké (Batáty) |
600 g | Jehněčí kotlety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
40 ml | řepkový olej |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 233,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Jehněčí kotlety, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř citronový, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem postup přípravy receptu:
1 | Naklepané jehněčí kotletky, které jsme zbavili tuku a šlach, posypeme citronovým i mletým černým pepřem, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Obalené kotlety opékáme na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve větší pánvi. Z obou stran 3-4 minuty, popř. i déle, mají-li být propečenější. |
2 | Podáváme s bramborovým pyré, připraveným ze sladkých brambor. Oloupané, nakrájené sladké brambory vložíme do slané vody, po přivedení k varu na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a dochutíme. |
Poznámka
Místo sladkých brambor můžeme použít i běžné konzumní.