Recept

Plněná vejce zapečená s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43698

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
3 ks Sardelové řezy
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na omáčku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
250 ml Zakysaná smetana
100 g Žampiony čerstvé
Na posypání
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
2% Sacharidy 6 g
68% Tuky 51 g
76% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Plněná vejce zapečená s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Houby očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, promícháme se strouhankou.

2

V míse utřeme se změklým máslem sardele, žloutky a hořčici. Vymícháme hladkou hmotu, kterou naplníme bílky.

3

Zapékací mísu vytřeme olejem, vyložíme plněnými vejci, poté je přelijeme omáčkou, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.

4

Omáčku připravíme usmažením žampionů na másle, zalijeme je následně smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, osolíme a alespoň 3 minuty na mírném plameni vaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept