Špagety s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4370 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát hlávkový |
375 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 168,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 106,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě a slijeme. |
2 | Omytý salát nakrájíme na proužky a podusíme na polovině másla. Na druhé polovině másla opečeme krevety. Osolíme, přilijeme zahřátý rajský protlak, koňak, smetanu a povaříme 5 minut. |
3 | Vmícháme salát a krevety, zahříváme ještě dvě minuty, dochutíme. |
4 | Podáváme horké. |