Omelety s vařenou zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s vařenou zeleninovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43703 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na zeleninu | |
---|---|
600 ml | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 400,2mg |
Draslík | 107,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety s vařenou zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Zeleninovou směs vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Z másla s mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech mléko a alespoň 10 minut povaříme. Poté necháme vychladnout. |
3 | Do vychladlé směsi zašleháme žloutky, muškátový květ, sůl, jemně nasekanou petrželovou nať a okapanou zeleninu. Směs vymícháme a přidáme do ní pevný sníh z bílků. |
4 | Z těsta na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách omelety, které před podáváním sypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme ještě teplé.