Recept

Vařená horácká roláda (závin)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43704
Kategorie: Záviny

Ingredience

Těsto
400 g Brambory
100 g Krupice dětská
130 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4,3 l Voda pitná
Náplň
4 polévková lžíce Hrozinky
100 g Perník
130 g Povidla švestková
2 polévková lžíce Voda pitná
Ozdobení
2 ks Cukr skořicový
70 g Máslo čerstvé
150 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
34% Sacharidy 122 g
120% Tuky 90 g
27% Sodík 543 mg
33% Bílkoviny 18 g

Vařená horácká roláda (závin) postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme přibližně s 1,3 litru osolené vody, vložíme omyté brambory a uvaříme je do měkka (přibližně 20 minut). Pak je scedíme, oloupeme, jemně nastrouháme. V míse je smícháme s 200 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli, 100 g dětské krupice a se 2 vejci.

2

Vypracujeme tuhé těsto, na vál si rozprostřeme čisté plátno, mírně ho posypeme moukou a těsto rozválíme na obdélník o síle přibližně 1 cm.

3

V misce rozředíme hustá povidla 1-2 lžícemi vody. Hrozinky dobře promyjeme v sítu, necháme okapat. Těsto potřeme švestkovými povidly, posypeme nastrouhaným perníkem a hrozinkami. Pomocí ubrousku těsto stočíme do závinu. Po obou stranách ubrousek dobře zavážeme provázkem, ve větším hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody, závin v ubrousku ponoříme do vařící vody a pomalu ho vaříme 15-20 minut pod poklicí.

4

Uvařený závin vyjmeme z ubrousku, necháme chvilku vychladnout, posypeme strouhankou, skořicovým cukrem a polijeme máslem.

Poznámka

Hotový závin nakrájíme na plátky a ještě teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept