Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 43707
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 kg Kuřecí prsa
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 244kJ
2% Sacharidy 7 g
42% Tuky 31 g
24% Sodík 488 mg
97% Bílkoviny 55 g

Kuřecí prsa na jehle postup přípravy receptu:

1

Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.

2

Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.

3

Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.

4

Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.

5

Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.

Poznámka

V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná k marinování masa. Tímto způsobem můžeme připravit špízy i z vepřového, krůtího, telecího nebo jehněčího masa. Koriandr lze nahradit drceným kmínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept