Jednoduchý recept

Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 43711

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
2 plátek Ciabatta
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
400 g Hovězí libové
1 polévková lžíce Majonéza
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej bodlákový
150 g Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
3% Sacharidy 10 g
44% Tuky 33 g
71% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky nebo na kroužky. Hořčici a čerstvě nasekané bylinky vmícháme do majonézy, uložíme do chladu.

2

Hovězí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, opepříme. Papriku necháme okapat, osušíme kuchyňským papírem, podélně rozkrojíme. Rukolu opláchneme a osušíme.

3

V teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a za stálého obracení v něm opečeme chléb(ciabattu). Vyndáme, dáme stranou. Do pánve vložíme zbylé máslo a při střední teplotě na něm opečeme cibuli do zlatova. Cibuli vyndáme, dáme na teplé místo. Na pánvi rozehřejeme olej, prudce v něm po obou stranách (cca 1 minutu) opečeme hovězí steaky. Potom je vyndáme z pánve, lehce osolíme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odležet.

4

Na talíř položíme jeden plátek chleba a obložíme ho nejprve listy rukoly, potom paprikou, navrch konečně dáme maso. Přelijeme majonézou, posypeme cibulí a přiklopíme druhým plátkem chleba. Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé hned po upečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept