Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43711 |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
2 plátek | Ciabatta |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
400 g | Hovězí libové |
1 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej bodlákový |
150 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 926,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 117,3mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Cibule, Hovězí libové, Paprika sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Majonéza, Máslo čerstvé, Olej bodlákový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky nebo na kroužky. Hořčici a čerstvě nasekané bylinky vmícháme do majonézy, uložíme do chladu. |
2 | Hovězí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, opepříme. Papriku necháme okapat, osušíme kuchyňským papírem, podélně rozkrojíme. Rukolu opláchneme a osušíme. |
3 | V teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a za stálého obracení v něm opečeme chléb(ciabattu). Vyndáme, dáme stranou. Do pánve vložíme zbylé máslo a při střední teplotě na něm opečeme cibuli do zlatova. Cibuli vyndáme, dáme na teplé místo. Na pánvi rozehřejeme olej, prudce v něm po obou stranách (cca 1 minutu) opečeme hovězí steaky. Potom je vyndáme z pánve, lehce osolíme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odležet. |
4 | Na talíř položíme jeden plátek chleba a obložíme ho nejprve listy rukoly, potom paprikou, navrch konečně dáme maso. Přelijeme majonézou, posypeme cibulí a přiklopíme druhým plátkem chleba. Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé hned po upečení.