Recept

Jehněčí kýta v marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43713
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Cuketa
2 kávová lžička Hořčice staroanglická
1 kg Jehněčí kýta
125 g Med včelí
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 235kJ
12% Sacharidy 43 g
285% Tuky 214 g
13% Sodík 252 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jehněčí kýta v marinádě postup přípravy receptu:

1

Hořčično-medovou marinádu připravujeme smícháním 125 ml červeného vína, 125 g medu, 2 lžiček silné anglické hořčice, soli a pepře. Přivedeme k varu za stálého míchání a necháme vychladnout.

2

Do vychladlé marinády na 30 minut položíme maso, po 15 minutách obrátíme.

3

Po 30 minutách maso dáme na rošt pekáče a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 60-75 minut. Během pečení potíráme marinádou. Je-li maso upečené zjistíme, když po píchnutí do masa vytéká čirá šťáva. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.

4

Než se upeče maso připravíme opečené brambory. Nakrájené brambory nasypeme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem, přilijeme olej, opepříme, zamícháme a pečeme 20 minut, během pečení obracíme, přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a dalších 20 minut pečeme, opět obracíme.

5

Nakrájené maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept