Jehněčí kýta v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta v marinádě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Hořčice staroanglická |
1 kg | Jehněčí kýta |
125 g | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 23,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Jehněčí kýta, Med včelí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice staroanglická, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Hořčično-medovou marinádu připravujeme smícháním 125 ml červeného vína, 125 g medu, 2 lžiček silné anglické hořčice, soli a pepře. Přivedeme k varu za stálého míchání a necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlé marinády na 30 minut položíme maso, po 15 minutách obrátíme. |
3 | Po 30 minutách maso dáme na rošt pekáče a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 60-75 minut. Během pečení potíráme marinádou. Je-li maso upečené zjistíme, když po píchnutí do masa vytéká čirá šťáva. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout. |
4 | Než se upeče maso připravíme opečené brambory. Nakrájené brambory nasypeme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem, přilijeme olej, opepříme, zamícháme a pečeme 20 minut, během pečení obracíme, přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a dalších 20 minut pečeme, opět obracíme. |
5 | Nakrájené maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou. |