Jehněčí kuličky s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kuličky s kuskusem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43714 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citronová kůra |
500 g | Jehněčí maso mleté |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
250 g | Kuskus |
2 kávová lžička | Máta sušená |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
700 g | Omáčka rajčatová |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 183,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Jehněčí maso mleté, Kmín drcený, Kuskus, Omáčka rajčatová, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máta sušená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kuličky s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, citronovou kůru, strouhanku, žloutek, drcený kmín, sušené oregano, sušenou mátu, sůl a pepř zpracujeme na hustou hmotu, ze které mokrýma rukama (aby se nám maso nelepilo na ruce) děláme kuličky. |
2 | Ty následně opékáme na rozhřátém olivovém oleji v hlubší pánvi na mírném plameni. Opékáme přibližně 8 minut, během pečení kuličky otáčíme, aby byly opečené souměrně ze všech stran. Odstraníme přebytečný tuk, přidáme rajčatovou omáčku, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku a vaříme 5 minut na mírném plameni. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trochu vody, povařímne. |
Poznámka
Masové kuličky podáváme teplé s kuskusem (který uvaříme podle návodu) a s rajčatovou omáčkou.