Jednoduchý recept

Jehněčí kuličky s kuskusem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43714
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Citronová kůra
500 g Jehněčí maso mleté
2 kávová lžička Kmín drcený
250 g Kuskus
2 kávová lžička Máta sušená
2 polévková lžíce Olej olivový
700 g Omáčka rajčatová
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 286kJ
23% Sacharidy 82 g
46% Tuky 34 g
66% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kuličky s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, citronovou kůru, strouhanku, žloutek, drcený kmín, sušené oregano, sušenou mátu, sůl a pepř zpracujeme na hustou hmotu, ze které mokrýma rukama (aby se nám maso nelepilo na ruce) děláme kuličky.

2

Ty následně opékáme na rozhřátém olivovém oleji v hlubší pánvi na mírném plameni. Opékáme přibližně 8 minut, během pečení kuličky otáčíme, aby byly opečené souměrně ze všech stran. Odstraníme přebytečný tuk, přidáme rajčatovou omáčku, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku a vaříme 5 minut na mírném plameni. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trochu vody, povařímne.

Poznámka

Masové kuličky podáváme teplé s kuskusem (který uvaříme podle návodu) a s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept