Jednoduchý recept

Kořeněná jehněčí žebra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43715
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
600 g Jehněčí žebírka
3 kávová lžička Koření grilovací
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rajčata sušená sterilovaná
325 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 946 kcal
Kilojoule 3 959kJ
13% Sacharidy 45 g
96% Tuky 72 g
35% Sodík 696 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kořeněná jehněčí žebra postup přípravy receptu:

1

Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř.

2

Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet.

Poznámka

Vhodnou přílohou jeí opečená dýně a fazolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept