Kayenská kuřecí stehna grilovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kayenská kuřecí stehna grilovaná
Kayenská kuřecí stehna grilovaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43717 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
7 polévková lžíce | Citronová šťáva |
180 ml | Jogurt bílý |
3 kávová lžička | Koření Orientální |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
60 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Máta, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Koření Orientální, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kayenská kuřecí stehna grilovaná postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme. |
2 | Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy. |
3 | Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě. |
4 | Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou. |
5 | Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty. |
Poznámka
Kayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky kayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku. Místo kuřecích stehen mnůžeme použít kuřecí řízky, jejich příprava vyžaduje kratší dobu. Aby se kuře na grilu nepřipálilo, použijeme na přikrytí alobal.