Jednoduchý recept

Kayenská kuřecí stehna grilovaná

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43717
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
7 polévková lžíce Citronová šťáva
180 ml Jogurt bílý
3 kávová lžička Koření Orientální
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
60 ml Olej olivový
2 kávová lžička Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 819kJ
3% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 6 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kayenská kuřecí stehna grilovaná postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.

2

Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.

3

Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.

4

Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.

5

Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.

Poznámka

Kayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky kayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku. Místo kuřecích stehen mnůžeme použít kuřecí řízky, jejich příprava vyžaduje kratší dobu. Aby se kuře na grilu nepřipálilo, použijeme na přikrytí alobal.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept