Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
20 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Ostružiny |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 114,6mg |
Draslík | 637,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Ostružiny, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na řízky, potřeme rozehřátým máslem, osolíme, opepříme. Vložíme do rendlíku s vyššími okraji a silným dnem, dáme péci přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 200°C. |
2 | Když jsou řízky hotové, vyndáme je z trouby, přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme je v teple. |
3 | Vypečenou šťávu smícháme s omytými ostružinami, vínem a zakysanou smetanou, na plotně krátce zahřejeme, nakonec přilijeme rybízový likér. Řízky podáváme polité ostružinovou omáčkou s rýží nebo bramborovou kaší, obložené dušenou zeleninou. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme připravit i řízky telecí nebo kuřecí, místo ostružin lze použít maliny. Jako náhrada maraschina je výtečný crème de cassis.