Polévka z čerstvých rajčat s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čerstvých rajčat s jablky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43720 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Na zeleninu | |
---|---|
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
Na rýži | |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Rýže loupaná |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 873,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jablka, Rajčata, Sůl, Cibule, Petržel kořen, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čerstvých rajčat s jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. |
2 | Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut. |
3 | V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme. |