Recept

Polévka z čerstvých rajčat s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43720
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
Na zeleninu
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel kořen
Na rýži
1 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Rýže loupaná
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
13% Sacharidy 45 g
17% Tuky 13 g
44% Sodík 882 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka z čerstvých rajčat s jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky.

2

Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.

3

V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept