Recept

Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43723
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Eidam cihla 30%
1,5 l Voda pitná
Na vejce
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 125 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.

3

V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.

4

Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept