Studená rajčatová polévka s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rajčatová polévka s kefírem
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43727 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 ml | Mléko kefírové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
5% Sacharidy 18 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 105 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 357,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rajčatová polévka s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajčata nakrájíme nadrobno. |
2 | Kefír rozšleháme, přimícháme rajčata, sůl, pepř, cukr a dobře promícháme. Před podáváním necháme polévku dobře vychladit. |