Filé zapečené s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapečené s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 kávová lžička | Kopr sušený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 743,6mg |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 390,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kopr sušený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapečené s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme máslo s nasekanou petrželkou a sušeným koprem. Směs osolíme a ochutíme citronovou šťávou. |
2 | Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme, urovnáme do zapékací mísy a pokapeme připraveným bylinkovým máslem. |
3 | Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami a dušenou zeleninou. |