Jednoduchý recept

Gentská telecí polévka

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 43738
Kategorie: Polévky

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
3 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Pórek
1 špetka Sůl
400 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
12% Sacharidy 44 g
161% Tuky 121 g
9% Sodík 178 mg
51% Bílkoviny 29 g

Gentská telecí polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vařit maso na polévku. Zeleninu očistíme od nečistot a přidáme k masu. Dolijeme dva litry vody a osolíme. Necháme vařit cca hodinu. Maso pak obereme od kostí.

2

Zeleninu vyndáme z vývaru a nakrájíme na drobno. Pórek na kroužky, cibuli na plátky a celer co nejvíce na drobno. To samé uděláme s bramborami a cibulí. Polévku poté dochutíme pepřem a solí, vaříme ještě cca dvacet minut.

3

Do misky oddělíme žloutek a smícháme ho s moukou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání polévky pomalu přidáváme do hrnce. Na úplný závěr nasekáme petrželku a přidáme ji do polévky. Popřípadě ji dochutí solí a pepřem.

Poznámka

K polévce se velice hodí do křupava udělané krutóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept