Jednoduchý recept

Lilky s brynzou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43741
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Lilek
50 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Brynza
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
5% Sacharidy 18 g
95% Tuky 71 g
12% Sodík 237 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lilky s brynzou postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli uležet. Potom plátky opláchneme studenou vodou a osušíme.

2

V pánvi na rozpáleném oleji smažíme plátky lilků dozlatova po obou stranách, vyjmeme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.

3

V misce smícháme brynzu s 1 vejcem a nasekanou pažitkou.

4

Na těstíčko smícháme v misce 1 vejce, hladkou mouku, sůl a podle potřeby přilijeme mléko.

5

Vždy mezi dva plátky lilku naneseme trochu brynzové směsi, obalíme v připraveném těstíčku a zvolna smažíme na pánvi na oleji po obou stranách.

6

Můžeme podávat s vařenými nebo opečenými bramborami.

Poznámka

Množství mléka upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept