Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43742 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
640 g | Hovězí libové |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
5 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
2 ks | Tymián čerstvý |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 130,3mg |
Draslík | 907,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Hovězí libové, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozpůlíme, odstraníme masitá žebra a semena, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazky šalvěje a tymiánu opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Troubu předehřejeme na 50stupňů. |
2 | Hovězí plátky osušíme a jemně naklepeme a osolíme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Svazek petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme, silnější konce stonků odstraníme. Rozpálíme olej v pánvi a prudce na něm po obou stranách (vždy 1minutu) opečeme hovězí plátky. Maso vyndáme a dáme do teplé trouby. |
3 | Do pánve vsypeme připravenou zeleninu a za stálého míchání jí krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 2-3minuty vařit. Vmícháme gorgonzolu, snížíme teplotu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Omáčku dochutíme špetkou solí, pepře a sladkou mletou paprikou. Do omáčky vložíme hovězí plátky, a když se dostatečně prohřejí, vyndáme je z pánve, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
K hovězím plátkům dobře chutná bramborové pyré.