Lilkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 43745 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1000 g | Lilek |
250 ml | Mléko kefírové |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 690,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Lilek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané lilky nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom vymačkáme šťávu a lilky vsypeme do mísy. |
2 | Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nasekaný kopr, nastrouhaný sýr, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše dobře propracujeme. |
3 | Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Kefírové mléko smícháme v misce s nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. |
5 | Karbanátky upravíme na talíře a přelijeme ochuceným mlékem. |
6 | Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. |