Jednoduchý recept

Lilkové karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 43745
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1000 g Lilek
250 ml Mléko kefírové
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
6% Sacharidy 23 g
85% Tuky 64 g
12% Sodík 243 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lilkové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Omyté a oloupané lilky nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom vymačkáme šťávu a lilky vsypeme do mísy.

2

Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nasekaný kopr, nastrouhaný sýr, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše dobře propracujeme.

3

Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Kefírové mléko smícháme v misce s nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

5

Karbanátky upravíme na talíře a přelijeme ochuceným mlékem.

6

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept