Jednoduchý recept

Lilkový nákyp s rýží a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43748
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Lilek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
9% Sacharidy 32 g
57% Tuky 42 g
14% Sodík 286 mg
46% Bílkoviny 26 g

Lilkový nákyp s rýží a sýrem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.

2

Lilky oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli stát, potom vymačkáme šťávu.

3

V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, lilky a uvařenou rýži. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

4

Směs rozprostřeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept