Roštěnky na smetaně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na smetaně se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 39,1mg |
Draslík | 168,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 833,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na smetaně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky zlehka naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. |
2 | Cibuli rozkrájenou na jemno zpěníme na másle, přendáme na ni opečené roštěnky a necháme dusit mírně podlité do měkka. |
3 | Téměř ke konci dušení přidáme zeleninu pokrájenou na nudličky, podusíme 10 minut a poté přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme knedlíky nebo smažené bramborové krokety.